Om relaties te vestigen met de broer en (Lee) zus

Ze leken onze naaste mensen te zijn, maar om de een of andere reden ontwikkelen zich niet. Kun je iets veranderen?

Het wordt algemeen geaccepteerd dat broeders en zussen van elkaar moeten houden, dat de ene altijd op de andere kan vertrouwen. In werkelijkheid kunnen relaties zich echter anders ontwikkelen.

“Er zijn veel fictie in onze ideeën over het gezinsleven”, zegt psychotherapeut Gene Saifer, auteur van Kain’s erfgoed over de relatie tussen broers en zussen. – We zijn er zeker van dat “bloed dikker is dan water”, dat de familie bij u zal zijn, zelfs wanneer anderen zich van u zullen afwenden. Soms is dit echt zo, maar niet iedereen heeft geluk. Het is gewoon verbazingwekkend hoe weinig ze erover praten. “.

Problemen in de relaties tussen broers en zussen worden meestal verklaard door persoonlijke vijandigheid tussen familieleden of andere soortgelijke oorzaken. Natuurlijk spelen deze factoren een rol, maar de belangrijkste reden is dieper: het wordt geassocieerd met de kindertijd, hoe ouders je hebben behandeld.

De relaties van broers en zussen beginnen altijd als rivaliteit, en diepere gerelateerde gevoelens komen later

De relaties van ouders met hun broers en zussen worden ongetwijfeld weerspiegeld in de betrekkingen tussen kinderen in het gezin. Als ze kinderen opvoeden, kunnen volwassenen onbewust proberen hun eigen kinderproblemen te verhelpen.

“Een van mijn Kuzin is veel jonger dan haar zus, en mijn moeder besloot dat een klein kind de tiener niet zou lastig vallen”, zegt Sefer. – Daarom werd het kasteel aan de deur van de kamer van de oudste dochter ingebracht, zodat de jongste niet zonder toestemming naar binnen kon gaan. De oudste trok nu speelgoed en sloot mezelf op in de kamer. Hoe het gebeurde?

De moeder van de meisjes was het oudere kind in het gezin, en haar jongere zus was toegestaan. En wat deed de oudere zus, werd een volwassene? Ze probeerde met terugwerkende kracht om haar leven te vestigen. Als gevolg hiervan praten mijn neven nu niet met elkaar “.

Gelukkig eindigen niet alle conflicten tussen broers en zussen zo helaas. Om te begrijpen waarom sommigen volledig verbroken relaties hebben, terwijl anderen rustig samenwonen in dezelfde kamer, is het noodzakelijk om te beseffen dat de relaties van broers en zusters altijd beginnen als rivaliteit, en dieper gerelateerde gevoelens komen later.

“Het hangt allemaal af van hoe ouders aankomen: ze kunnen het feit van rivaliteit herkennen en ermee werken of, omgekeerd, kunnen confrontatie of helemaal de aanwezigheid van een probleem aanmoedigen”, legt Saifer uit. – Ouders zijn verantwoordelijk voor het handhaven van liefde en gemoedsrust in het gezin, en als ze dit niet doen, zijn de problemen in de relatie tussen kinderen onvermijdelijk. “.

U kunt proberen deze problemen op volwassen leeftijd op te lossen. Hier zijn de zeven aanbevelingen van de psychotherapeut die u zullen helpen het te doen.

een. Wees voorbereid op moeilijkheden

“Verzoening is hard werken”, zegt Saifer. Vraag jezelf af: je wilt echt je relatie veranderen of doen het alleen uit een plichtsgevoel? Je hebt best goede redenen nodig om dit moeilijke pad te volgen. “Je zult veel mislukte pogingen vinden, veel misverstanden, en dit alles kan jaren duren”, waarschuwt ze.

2. Kijk naar je relatie met een frisse look

Accepteer het feit dat je broer of zus alles vanuit zijn standpunt bekijkt. “Als je een favoriet in de familie was, en je broer of zus nog steeds boos is, geef toe dat je meer hebt ontvangen dan hij (a),” adviseert Ceifer. Soms kan zelfs een simpele erkenning van elk feit iets radicaal veranderen.

Als de favoriet jij niet was, denk dan na over waarom het is gebeurd. Of je broer of zus de schuld is van meer geliefde meer? Of ouders speelden hier hun rol?

3. Zoek niet naar excuses

“Mensen komen met allerlei excuses, om niet te doen wat ze bang zijn”, zegt Saifer. Denk dat je misschien gewoon bang bent om de eerste stap te zetten? En schaam je niet voor deze angst, het is heel natuurlijk, omdat de weigering van zo’n belangrijk persoon voor jou nogal pijnlijk kan zijn. Als het je uiteindelijk nog steeds lukt om dichterbij te komen-dit is geweldig, zo niet, dan verlies je niets.

vier. Vergeet Facebook (een extremistische organisatie verboden in Rusland)

In plaats van te proberen de relaties te herstellen, van tijd tot tijd commentaar geven op foto’s op Facebook (een extremistische organisatie die in Rusland is verbannen), wees gedurfder in uw verlangens. “Mensen zullen beter reageren als je alleen maar zegt:“ Ik wil alles repareren!” – Claims Sefer. Wees meer open en oprecht!

5. Je hoeft niet de beste vrienden te worden

Kijk naar de waarheid: is het mogelijk dat je voor altijd vrienden wordt, als je het hele jaar slechts één keer praat? Probeer uw wederzijdse vijandigheid te maken in een neutrale relatie om te beginnen.

6. Verlies de hoop niet

Uw poging om zich vanaf het begin te verzoenen, kan er gedoemd uitzien om te verslaan, maar veranderingen zijn mogelijk. “Ik denk dat dit een van de belangrijke levenstaken is, is om naar het verleden te wenden en iets te veranderen”, merkt Saifer op. Sommige mensen zijn al ouder dan 50, wanneer hun levensomstandigheden veranderen (bijvoorbeeld, ouders kunnen ziek worden) en plotseling de relaties tussen broers en zussen worden beter. “Soms veranderen crisissituaties het leven ten goede,” is Saifer zeker.

7. Als viagra super active het niet werkt, accepteer dit dan gewoon

Het leven vermindert mensen, maar het kan ze ook fokken. “Mijn man en zijn broer zorgden voor de oudere vader, maar deze communicatie doodde eindelijk de hoop om relaties te herstellen”, zegt Saifer. Naar haar mening zijn sommige relaties zo verwend dat ze eenvoudigweg niet kunnen worden hersteld. Het enige dat u kunt doen, is proberen uw broer of zus te begrijpen en een gevoel van haat te transformeren in iets minder destructief.

Wat is uw relatie?

Zelfs die broers en zussen die vrij communiceren, kunnen zich als vreemden voor elkaar voelen. Waar ben je op de Jin Sayfer Scale?

“Crack in het pantser”. Natuurlijk had je problemen, maar iets bracht je dichterbij: de generaal groeide op of de dood van een van de ouders. Er is steeds meer hitte tussen u, en u kunt zich de toekomst voorstellen waar u van elkaars gezelschap geniet.

“Door de tussenpersoon”. U wilt graag dichterbij komen, maar bent bang om het onderwerp van uw complexe relatie aan te raken. U kunt een benadering van elkaar vinden via een tussenpersoon, meestal via een kind. Als uw kind tijd doorbrengt met het kind van uw zus, zal een gemeenschappelijk onderwerp voor gesprek u helpen om opnieuw te beginnen met praten.

“Koude beleefdheid”. U praat van tijd tot tijd per telefoon of corresponderend met E -Mail, maar u bent niet helemaal comfortabel in het gezelschap van elkaar, en uw relatie is duidelijk niet genoeg hitte. Zelfs als u een nauwere relatie wilt hebben, doet niemand van u een poging om ze te maken. Pride interfereert met u? Of ben je bang dat je wordt afgewezen?

“Relaties presenteren”. Het meest voorkomende type vervreemding: u stuurt elkaarkaarten voor verjaardag, maar weet niet wat u moet zeggen in een persoonlijke vergadering. Je weet bijna niets over elkaars leven en streeft er niet echt naar om iets te ontdekken.

“Bruiloften en begrafenis”. Je ontmoet alleen elkaar bij familievieringen of begrafenissen en probeert niet alleen te zijn. Tijdens dergelijke vergaderingen heb je op zijn best een uitgerekte relatie, in het slechtste – vijandig.

“Absoluut vreemden”. Je hebt voor altijd gewist uit de herinnering aan je broers en (of) zussen. Je wilt ze niet ontmoeten en, als je gewaarschuwd bent dat ze bij de familieviering zullen zijn, ga je daar niet heen.

Leave a Reply